Sökmotoroptimering

Home  >>  Sökmotoroptimering

Vad är Sökmotoroptimering?

 

Det är när du optimerar din hemsida så att den får mer synlighet och därmed blir hittad av sökmotorer.

En sökmotor är t.ex Google – i stort sett den enda som används idag – och där söker man allt mellan himmel och jord, man ”googlar” hela tiden efter saker man vill köpa, eller om man letar efter information om någonting så går man till Google.

 

Syftet med sökmotoroptimering är att få din hemsida att synas på första sidan och först av alla. Så att när någon ”googlar” efter en tjänst eller produkt/bransch så kommer de att se din hemsida först och klicka sig till den och därmed öka antal besökare och kunder.

 

 

Kostnadsfritt

Att finnas på första sidan kostar inget, men de som finns där vet värdet av det och vill helst inte ha någon konkurrens. De flesta vet inte hur man optimerar sin hemsida så att den kommer till första sidan av sökresultatet, därför anlitar man en SEO Byrå som kan lägga upp en strategi för att hjälpa ditt företag få mer kunder och mer synlighet.

 

Om man förstår sökmotoroptimering så vet man att det inte räcker med att endast optimera en hemsidas innehåll, utan mycket måste göras utanför själva sajten. Google är smart och man måste förstå hur den ”tänker” om man vill att den ska visa just din hemsida på första sidan.

 

Ge Google relevant innehåll

Google gillar hemsidor med rätt och relevant innehåll, så att användarna (de som söker), hittar det de är ute efter.

Google vill ge sina användare den bästa möjliga upplevelse när de använder sig av deras sökmotor och därför är det så viktigt att veta hur man optimerar en hemsida så att google ”gillar” den.

Tyvärr är det så att även de som kallar sig för ”experter” inom SEO (search engine optimization / sökmotoroptimering) har egentligen ingen aning om hur man lägger upp en bra strategi som ger resultat, de har stannat i det gamla sättet att göra SEO och förstår inte att Google ändras hela tiden och att man måste anpassa sig efter vad Google vill ha, annars kan man bli straffat om man försöker ”lura” google att ranka en hemsida på toppen av sökresultatet.

När man rankar på Google, så vill man att det ska vara långvarigt, man vill vara på toppen hela tiden och därför funkar inte dom tillfälliga lösningar som de flesta ”experter” erbjuder.

Hur länge tar det innan du kan ranka på första sidan?

Det beror på många olika saker, det är som att gå till läkaren och säga: ”Hej, jag är sjuk, när blir jag frisk?”… Läkaren kan inte svara utan att först veta vad problemet är och innan han gör en grundlig undersökning, detsamma gäller med SEO och din hemsida, först måste man göra en analys för att veta bästa sättet att hjälpa din hemsida nå maximalt resultat.

 

Här kan du göra en gratis analys av din hemsida på 60 sekunder

 

Eller fyll i det här förmuläret för en gratis videoanalys av din hemsida

 

Jag hoppas att du nu förstår lite mer vad sökmotoroptimering är för något, och om det är så att du har någon fråga så tvivla inte på att höra av dig till mig så hjälper jag dig gärna!

 

seo-picture